Oreokuler- 5 av 7 slag

oreokuler

Her er noen litt utradisjonelle, men gode kaker man kan bake til jul – nemlig oreokuler.

Ingredienser:

♥ 16 stk Oreokjeks (se tips)
♥ 200 g kremost naturell (se tips)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ kakestrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen til smuler i en food processor. Bland i romtemperert kremost til en bløt sjokolademasse.

Form små, runde kuler som settes på et brett dekket med bakepapir. Det blir ca 20-25 stk. Massen er litt klissete, så det lønner seg å skylle hendene ofte. Sett brettet med kulene i fryseren i minst 1 time, så de blir faste og helt kalde (alternativt i kjøleskapet over natten).

Smelt kokesjokoladen (eventuelt sammen med 1 ts delfiafett). Dypp de kalde kulene raskt i sjokoladen (bruk to gafler til det) og sett dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet. Alternativt kan du sette kulene rett i små konfektformer som jeg har gjort. Dryss over litt kakestrøssel før sjokoladen rekker å stivne.

Sett konfekten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt. Oppbevares kjølig.

 

laget av: Jenny, Kaisa og Anna

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service