Brune pinner – 2 av 7 slag

binary-331794-642776

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik de eldre ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter.Du trenger:

200 g Smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
½ ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram stekebrett med bakepapir.
  2. Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.

Pensling og dryss:

Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene i ca 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (ca 1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.

Tips:

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

 

Skrevet av Kaisa, Anna og Jenny.

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service