verdens beste sjokoladekake

sjokoladeblotkake_0

Det er alltid godt med kaker. Verdens beste sjokolade kake er ikke så vanskelig å lage samtidig som den smaker godt.

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

Kakebunn:

3 store egg

150 gram sukker

75 gram  potet-mel

3 ss hvetemel

3 ss kakao

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem: 

150 gram smør

150 gram lys kokesjokolade

200 gram melis

2 egg

3 dl kremfløte

Pynt:

Høvlet kokesjokolade

Fremgangsmåte: 

Pisk tykk eggedosis av egg sukker. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Hell deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180 grader i ca. 35-45 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre lag.

 

Smelt smøret til sjokoladekremen i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Bland inn melisen til den har løst seg opp. Rør så i eggene. Sett fyllet i kjøleskapet til avkjøling (se tips). Stivpisk kremfløten og bland den forsiktig inn i den avkjølte sjokoladekremen.

Fordel fyllet mellom kakebunnene og over hele kaken. Pynt med høvlet sjokolade.

Tips: 

Det er svært viktig at sjokoladekremen står i kjøleskapet til den er ordentlig kald, ellers vil den bli for rennende til å fylle kaken med. La kremen gjerne stå i kjøleskapet over natten før du blander i den piskede kremfløten og fyller kaken.

“Verdens beste sjokoladekake” oppbevares i kjøleskapet.

Skrevet av Salia

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service