Sunne horn

20131012_205925

Nå har vi startet med en ny side her på EUSA, og vi tenkte at det ikke fantes noe bedre å starte med enn noe godt og grovt.

Ingredienser for 32 porsjoner:

  •  120 g  smør
  •  6 dl  melk
  •  2 pk  gjær
  •  800 g  hvetemel
  •  2 ss  sukker
  •  2 ts  malt kardemomme
  •  2 stk sammenvispet egg  til pensling
  •  2 ss  valmuefrø til pynt

20131012_190912

Slik gjør du:

1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er 37 °C. Rør ut gjær i blandingen.

20131012_192044

2. Bland mel, sukker og kardemomme. Hell i den lunkne melkeblandingen og elt til en smidig deig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.

20131012_19261920131012_201107

3. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter.

20131012_202628

4. Pensle med sammenvispet egg og dryss på valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

 

20131012_205925

Bon apetit!!

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service