Tjukkaser

tjukkaser

Tjukkaser er perfekte til en tur i naturen, kose seg med inne eller ha med i matpakka. Det er noe de fleste liker og er lett og kjapt å lage.

Ingredienser:

1 liter surmelk
250 g sukker
1 stort egg
1 ts natron
1 ts hornsalt
1 ts vaniljeekstrakt eller -essens
700-750 g hvetemel
Fremgangsmåte:

Ha surmelken i en stor rørebolle. Bland i sukker, egget, natron, hornsalt og vanilje med en stålvisp (ballongvisp). Rør deretter i hvetemelet (start med 700 g og tilsett litt mer mel etterpå dersom du synes lappene flyter for mye utover under stekingen).

La røren stå og svelle i ca. 15 minutter.

Stek så lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også.

Oppskriften er hentet fra www.detsoteliv.no

Skrevet av Kaisa, Anna og Jenny.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service