Amerikanske sjokoladecookies

images

Herlig gode amerikanske kaker med sjokoladebiter – en drøm for alle kakeelskere

 Ingredienser

20-25 kaker

5 dl Regal Siktet Hvetemel

2,5  dl romtemperert smør

2,5 dl (totalt): sukker og brunt sukker (50/50)

2 romtempererte egg

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

1 ts salt

200 g god sjokolade i små biter (også godt med daimkuler eller

Hvordan forberede oppskriften:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader. Bland sammen smøret og sukkeret i en bolle. Det blir best resultat med en mikser. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og bland videre til du har en jevn blanding.
  2. Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle. Hell melblandingen, litt om gangen, oppi smørblandingen. Bland godt sammen. Rør i sjokoladebitene sakte inn med en sleiv.
  3. Legg 1 toppet teskje på en bakeplaten om gangen. La det være ca. 5 cm mellom deigklumpene.
  4. Stek kjeksen i 10-12 minutter til de er lys gyllenbrune, men ikke for gyllenbrune. Det er bedre at de stekes for kort enn for lenge, for de skal være litt seige.
  5. Avkjøl kjeksene i 2-3 minutter på stekeplaten og legg dem deretter på en rist.Laget av Julia og Christine
Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service